top of page
Mareike Doll

Expert Mareike Doll

mareike doll.jpg

Mareike Doll is sinds 1997 een full-time hondentrainer. Samen met haar gezin woont ze in Bergischen Land, in de buurt van Keulen. Daar houdt zij, samen met haar man, een hondenpension en een succesvolle Australiana Working Kelpie kennel. Met haar Perfect Heelwork© Seminars is ze in heel Europa bekend.

 

Gedurende vele jaren was ze actief in de hondensport. Tijdens haar wedstrijden op verschillende gebieden heeft ze zelf ervaren hoe belangrijk een korrekt en vreugdevol volgwerk van je hond is, maar aan de andere kant heeft ze ook gezien hoe weinig opleiding op dit gebied gegeven werd.

Reeds in 2000 begon ze Perfect Heelwork© te ontwikkelen, een systeem dat gekenmerkt wordt door het feit dat het voldoet aan zowel de eisen van het volgwerk in de wedstrijden, als ook de behoefte van de individuele hond en hondengeleider behandeld.
 

In de afgelopen jaren is dit systeem ook geëvolueerd. Voor Mareike Doll werd het steeds belangrijker dat de hondengeleider ook in theorie begreep waarom hij in de training steeds op problemen of aan de grenzen van de hond stootte.  Zo werd het programma uitgebreid met een theoretisch gedeelte, waarin de relatie tussen probleemsituaties en de fysiologie van elke deelnemende hond opgenomen is.

Op dezelfde manier spelen ook het interieur van de hond, zijn aard, zijn bereidheid om te presteren en zijn eerdere ervaringen een grote rol in de training. En vergeet niet de individuele hondengeleider die is immers ook theoretisch en praktisch geschoold moet worden.

 

Dit zijn allemaal ervaringen van meer dan 15 jaar Perfect Heelwork© -werk met mensen uit heel Europa. Met een verscheidenheid aan rassen en kruisingen waarmee Mareike Doll het stap-voor-stap trainingsconcept Perfect Heelwork© ​​trainingssysteem heeft samengesteld, die elke hondengeleider kan leren.  Het is voor Mareike een noodzaak om met Perfect Heelwork© de opleiding in het volgwerk te blijven revolutioneren, zodat het ‘aan de voet gaan’ voor hond en hondengeleider sámen een positieve ervaring is.  

 

Elk weekend staat zij ergens in Europa voor een groep hondengeleiders om dit opleidingssyteem aan te leren! Dit keer is zij voor het eerst in Nederland! Wij bieden samen met Mareike een zeer interessant drie-daags seminar waarin u een nieuwe blik op de beweging van uw hond en uw voetenwerk krijgt. Samen leren door theorie en praktijk!

bottom of page